Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανάρτηση του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, με την οποία αποχαιρετά τους συναδέλφους του στην πρώην δημόσια ΔΕΗ έπειτα από 37 και πλέον χρόνια εργασιακής και συνδικαλιστικής συμπόρευσης. Θα μπορούσε να είναι απλώς ένας συγκινητικός, ανθρώπινος απολογισμός δράσης, αν δεν συνοδευόταν από την αποκάλυψη ενός ατοπήματος από την πλευρά της διοίκησης Στάσση στη ΔΕΗ. Ο Γιώργος Αδαμίδης, όπως εξηγεί στην ανάρτησή του, συμπληρώνοντας τα 60 χρόνια του και σχεδόν 40 χρόνια δουλειάς θεμελίωνε μεν δικαίωμα συνταξιοδότησης, πλην όμως λόγω 210 ημερών απεργίας που είχε συμμετάσχει, ζήτησε να παραμείνει στην επιχείρηση για περίπου έναν χρόνο, ώστε να πάρει πλήρη σύνταξη, όπως έχει συμβεί με πολλούς άλλους συναδέλφους του στο παρελθόν.

Η αντίδραση της διοίκησης της ΔΕΗ στο εύλογο αίτημα προκαλεί ανατριχίλες. Αφ’ ενός πρότεινε στον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ να παραιτηθεί από την ομοσπονδία και να υπηρετήσει για ακόμη έναν χρόνο στην επιχείρηση ως σύμβουλος του κ. Στάσση. Δηλαδή, του πρότειναν μια ξεκάθαρη εξαγορά. Όταν αρνήθηκε, του έστειλαν με δικαστικό επιμελητή προειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασής του αν δεν αποχωρούσε οικειοθελώς από αυτήν την ίδια μέρα. Αυτό ήταν το «δώρο» της διοίκησης της ΔΕΗ στον Γ. Αδαμίδη για τα 60ά γενέθλια και τη 40χρονη προσφορά του στην επιχείρηση και στους συναδέλφους του.

Πώς να το αποκαλέσει τώρα αυτό κάποιος; Εκδικητικότητα; Αντιθεσμική συμπεριφορά; Παραδειγματική τιμωρία; Προειδοποίηση προς τους λοιπούς εργαζομένους και συνδικαλιστές της ΔΕΗ για το τι τους περιμένει αν δεν δηλώσουν υποταγή στη διοίκηση; Πειραματική εφαρμογή της διάταξης του νομοσχεδίου Αδώνιδος που ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας; Ή μήπως απλώς σκατοψυχιά; Διαλέχτε. Όλα παίζουν.

QOSHE - Το «δώρο» Στάσση στον Γ. Αδαμίδη - Γιάννης Κιμπουρόπουλος
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Το «δώρο» Στάσση στον Γ. Αδαμίδη

2 0
01.09.2023

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανάρτηση του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, με την οποία αποχαιρετά τους συναδέλφους του στην πρώην δημόσια ΔΕΗ έπειτα από 37 και πλέον χρόνια εργασιακής και συνδικαλιστικής συμπόρευσης. Θα μπορούσε να είναι απλώς ένας συγκινητικός, ανθρώπινος απολογισμός δράσης, αν δεν συνοδευόταν από την αποκάλυψη ενός ατοπήματος από την πλευρά της διοίκησης Στάσση στη ΔΕΗ. Ο Γιώργος Αδαμίδης, όπως........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play