Son yazımda Tarım ve Orman Bakanımızın ağır yükü ve olağanüstü sorumluluğundan bahsetmiştim. Genelde olumlu tepkiler aldım. Birçok dostum meseleyi, anlattığım açılardan göremediklerini ve problemlerin arka planlarının çok farklı olabileceğini kabul ettiklerini söylediler.
Bugün, Sayın Bakanımızın, sadece iki günlük Adana programından kesitler sunmaya çalışacağım. 24-25 Mayıs’ta, geniş katılımlı otel toplantılarından çiftlik ziyaretlerine, açılışlara, STK’larla temaslara ve bire bir görüşmelere; gecenin geç saatlerine kadar, madencilikten biyoçeşitliliğe, buğdaydan makarna sanayisine, hayvancılıktan dondurma imalatına kadar, kimi bireysel, kimi kurumsal ve kimi ise makro ölçekteki sorunlarla ilgilendi, dinledi, notlar aldı ve talimatlar verdi Sayın Bakan.
Bu etkinliklerden aktif olarak katıldığım ilki, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut’in basına özel toplantısıydı. Geçen ay IPARD III programına start verildiğini ve artık 81 ilin de kapsam dahilinde olduğunu söyledi Büyükelçi.
Dünya Gazetesi yazarı olarak, Meyer-Landrut’a, IPARD’ın etki analizinin yapılıp yapılmadığını ve Türkiye’yi bu açından nasıl değerlendirdiklerini sordum.........