Matadorların Borsa aşkı kısa sürdü

Borsa İstanbul, 2026 yılına güçlü bir başlangıç yapıp yılbaşından bu yana yüzde 10’nun üzerinde getiri sağlasa da, mart ayında patlak veren jeopolitik gerilimler piyasaları sarstı. ABD-İsrail-İran hattındaki savaş rüzgarlarıyla BIST 100’de ciddi kayıplar yaşanırken, bu süreçte en ilginç veri İspanyol yatırımcı kanadından geldi.

Savaşın en zorlu günle­rinde Türkiye ile İspan­ya arasında esen dostluk rüzgarları, finans koridorla­rında kısa sürdü. Savaşın ya­rattığı türbülansta Türkiye’de portföyü en fazla eriyen ülke İspanya oldu.

Borsa İstanbul, 2026 yılı­na oldukça iştahlı bir başlan­gıç yapmış ve yatırımcısına ilk iki ayda yüzde 20’ye yakın geti­ri sunmuştu. Ancak mart ayın­da bölgeye kâbus gibi çöken sa­vaş senaryosu, piyasaları sarstı. Jeopolitik risklerin zirve yaptı­ğı bu süreçte BIST 100 endek­si yaklaşık yüzde 7’lik bir değer kaybı yaşarken, bu süreçte en şaşırtıcı veri İspanyollardan geldi. Matadorları, İngiliz ve Amerikalı yatırımcılar izledi.

1 ayda 63 milyar liralık erime

Merkezi........

© Dünya