Cumhuriyetin 102. yılında 102 köyde 102 gençlik çalışması
Yaşamın hızla aktığı ve sorunların hızla çoğaldığı yeni dünyada, yerelden ve hızlı çözümlerin üretilmesi daha da önem kazanıyor. Özellikle gençlerin “yaşadığı bölgedeki ihtiyaçları fark etmek, hızlıca kaynağa ve çözüme ulaşmak” becerisi geliştirmeleri için alan açılmasında büyük fayda var.
“Gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde” ilkesi ile 2002 yılında genç ve yetişkin gönüllülerin girişimiyle kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yıllardır 17-25 yaş arasında binlerce gönüllü üniversite öğrencisi ile tüm Türkiye’de sosyal fayda yaratan çalışmalar gerçekleştiriyor.
“Gençlerle birlikte, gençler için” yol alan TOG, Cumhuriyetin 102. yılında gençlerin enerjisi, vizyonu ve hayalleriyle şekillenen yeni bir projeye başladı. En az 20 bin kişiye doğrudan erişim hedefleyen “Benimle, Cumhuriyetle” projesi, Cumhuriyetin “eşitlik, dayanışma ve umut” ilkelerini sahada somutlaştırıyor. Haziran 2026’ya kadar devam etmesi planlanan bir gençlik hareketi bu. 102 köyde gerçekleşecek 102 gençlik çalışmasının temaları ise BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile örtüşen kapsamda hazırlanmış.
Eğitim,........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Penny S. Tee
Gideon Levy
Waka Ikeda
Grant Arthur Gochin
Tarik Cyril Amar