İşgal rejiminden şüphelenme mecburiyeti
Çok acı bir olay. İşin ehli kim varsa uçağın kaza ile düşmesine ihtimal vermiyorlar. Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirme amacı da pek tutarlı değil. Çünkü iki örgütten değil kocaman iki devletten bahsediyoruz. Bu kadar büyük bir saldırı için öncesinde gelişen ciddi bir gerilim de yok.
Geriye tek bir soru kalıyor: Türkiye’ye kim hangi mesajı mı vermek istedi? Azerbaycan deyince akla ilk gelen taraf, herhalde Rusya ve ABD’den önce siyonist işgal rejimi olacağına göre failin aranacağı yer çok da muğlak değildir.
Kaldı ki işgal rejiminin bunu bir çok ülkede, bir çok defa yaptığı da ortada. İşgal rejimi, HAMAS ile varılan ateşkeste Türkiye’nin garantör ülke olmasına hiç iyi bakmamakla beraber bir şekilde mecbur kalmıştı.
Ama son günlerde işgal rejiminde en çok konuşulan konu, Gazze’de oluşturulacak 2 bin kişilik uluslararası askeri gücün içinde Türkiye’den yüzlerce askerin de bulunma ihtimali. Terör rejiminin sözcüsü, Şoş Bedrosyan’ın, “NATO’nun güçlü aktörü olan Türkiye’nin, Gazze’de bulunmasını asla kabul etmiyoruz. Alanda kesinlikle Türk askeri yer almayacak” şeklindeki açıklamasına rağmen, Türkiye’nin bu konuda adımlarını hızlandırdığı, ABD’nin ise henüz bir karar vermediği biliniyor.
Hatırlanacağı üzere, işgal rejiminin Eylül........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Mark Travers Ph.d
Gilles Touboul
John Nosta
Daniel Orenstein