El Faşir’deki vahşet israili aklama operasyonudur!..
Siyonist sözde cumhurbaşkanı Isaac Herzog, gittiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde konuşarak, “Dünya israile takıntılı biçimde odaklanmak yerine Afrika’daki büyük insani krizlere yönelmeli.” demiş.
En son söylenecek sözü en başta belirtmek gerekirse; sadece bu cümle bile Sudan’ın El Faşir şehrinde Hızlı Destek Kuvvetleri(RSF) milislerinin 500 gündür abluka altında tuttukları şehirde ne olduysa bir anda başlattıkları vahşetlerin kimlerin eseri olduğunu açıklıyor olmalı.
HAMAS ile israil arasında varılan ateşkes anlaşması sonrası siyonist rejim, yaptığı soykırımı unutturmak ve dünya çapında nefret odağı olan imajını düzeltmek için birçok yola başvurdu.
Bunlardan biri uluslararası medya ve özellikle sosyal medyanın etkin kullanılarak dezenformasyon üretmesiydi. Nitekim katil Netanyahu’nun geçtiğimiz ay BM için gittiği New York’ta influencerlerle bir araya gelmiş, X’i markajlama ve Tiktok’u satın alma stratejilerinden söz etmişti.
Toplantıya katılan influencerler, daha sonra yoğun bir şekilde HAMAS’ı “terörize” gösteren ve işgal topraklarındaki gaspçı yapay toplum siyonistleri de “korku ve endişe içerisinde yaşayan masum bir halk”mış gibi gösteren yoğun paylaşımlarda bulunmuşlardı. Bu influencerler, hâla devam ettikleri yalan algı odaklı her bir paylaşım için ise ücret olarak 7 bin dolar alıyor.
Siyonist israili, yaptıkları vahşiliklerden aklama operasyonunun bir diğer yöntemi ise Gazze’de yaptıkları vahşi katliamlar benzeri katliamları, Müslüman coğrafyalarda kimliği Müslüman görünen ancak İslam’la hiçbir bağı olmayan soysuzlar üzerinden yaptırarak Gazze’de kendi yaptıkları soykırımı unutturmak peşinde!..
İşte, bir süredir El Faşir’de yapılan vahşetlerin asıl sebebi bu!..
Sudan’daki kaosun yıllardır sürdüğünü biliyoruz. Ancak ne 2000’lerde Cancavid’lerin ne de Kuzey-Güney........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Mark Travers Ph.d
Gilles Touboul
John Nosta
Daniel Orenstein