Daha ne olmasını bekliyoruz? |
Ne olacak Gazze’nin bu hali? Soykırım ne zaman duracak? Terörist israil, ateşkesi ihlal ederken biz de seyretmeye devam mı edeceğiz?
Dünya literatüründe ATEŞKES diye bildiğimiz kavramın işlevi değişti de biz mi duymadık? Ateşkes yürürlükteyken silahların susması gerekmiyor muydu? Neden tek taraflı ihlale ateşkesin garantörü ülkeler müdahale etmiyor?
Geçtiğimiz günlerde MİT Başkanının da katıldığı Kahire toplantısında diplomatik girişim ve söylemlerde bulunuldu ancak işgalci israil sözden mi anlıyor!..
BM, İİT, Müslüman ülkeler neden karşı çıkmıyor? Müslüman ülkeler birbirlerine karşı mangalda kül bırakmazken konu israil, ABD olunca neden sadece diplomatik süreçler işletilir?
Gazze’yle başlayan israil terörizminin şimdilik Suriye, Lübnan olunca Türkiye’yi tehdit etmediği iddia edilebilir mi?
Gürcistan’da düşen askeri uçağımızın siyonist-ABD tarafından ‘Ayağını fazla uzatma’ bir ön tehdidi olarak düşürülmediğinden emin miyiz? Ya illa da saldırılar sınırlarımız üzerinden geldikten sonra mı harekete geçeceğiz?
Ne zaman askeri seçenekler masaya yatırılacak?
***
Gazze’yi yerle bir ettiler… Yüzbinleri katlettiler… Yetmedi, hâlâ öldürmeye devam ediyorlar, hem de sözde ateşkese rağmen..
Öyle anlaşılıyor ki yapılan bu ateşkes ilanı aslında dünya halklarının siyonist teröristlere karşı yükselen tepkiyi dindirmek içindi.
Çünkü soykırım biraz yavaşlasa da olduğu gibi devam ediyor. Nasıl mı?
Bu ateşkes günlerinde şehid edilenlerin sayısı 400’e yaklaştı.
Euro-Med........