menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Saygı ve şefkat…

20 1
23.10.2025

Peygamber Efendimiz, “Büyüğüne saygısı olmayan, küçüğüne de şefkati olmayan bizden değildir.” diye buyuruyor.

Bunu kendine ilke edinen bir toplumun felahı mukadderdir, müyesserdir. Bugün yaşadığımız sorunların hepsi aslında İslami değerlerden uzak kalışımız nedeniyledir.

Siyasette de ailede de arkadaşlıkta da bu böyledir. Herkes kendi bulunduğu konumu bilecek; saygı ve sevgi, herkesin ilişkilerini şekillendirecek önemli iki değer olacaktır.

O zaman birçok sorunun üstesinden gelmek çok daha kolay olacak. Toplumdaki öfke patlamalarının temelinde de bu iki güzel hasletten uzak kalmamız yatmaktadır.

Sadece birisi olsa da olmaz; ikisi birlikte olacak. Konum veya yaş itibariyle fark etmez; herkes bulunduğu konumun farkında olarak karşıdakine gösterilmesi gereken saygıyı veya şefkati gösterecektir.

Netice........

© Doğruhaber