İş Cinayetlerinin Önüne Geçmek İçin Denetimler Sıkılaştırılmalı!
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde meydana gelen yangın faciasında bir kez daha yürekler dağlandı.
Bir kez daha diyorum, çünkü bu, tedbirsizlik ve ihmalkârlıklar sonucu yaşanan ilk iş yeri katliamı değildi.
İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Masquerade adlı gece kulübünde, Nisan 2024’te tadilat yapan gariban işçilerin tamamı -tam 29 işçi- yangından kaçamadı ve cayır cayır yanarak can verdi.
Faciayla ilgili hazırlanan rapor, olayın öngörülebilir ve engellenebilir olduğunu ortaya koydu.
Ama işte… Önlenebilir olaylar bir türlü önlenemiyor ve insanlarımız, deyim yerindeyse, koca şehirlerin ortasında cehennemi yaşıyor.
Yine 21 Ocak 2025’te, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Oteli’nde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi de yaralandı. Otelde duman sensörleri çalışmıyordu, yangın merdivenleri yoktu.
Bunun gibi daha birçok olay ve ihmalden maalesef ders çıkarılamadı; insanlarımız iş yerlerinde yanmaya, ölmeye devam ediyor.
Dilovası’ndaki parfüm deposunda da yine dehşet yaşandı. Adeta karın tokluğuna çalışan 6 kadın, tedbirsizlik sonucu çıkan yangında yanarak can verdi.
Vefat edenlerden biri 16, biri........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Penny S. Tee
Gideon Levy
Waka Ikeda
Grant Arthur Gochin
Daniel Orenstein