“Sosyal çürüme nedir?” sorusunu, hepimizin kendisine sorması gerekiyor! Toplumsal çürüme veya sosyal çürüme; bir toplumun değerlerinde, normlarında ve kurumlarında yaşanan bozulmayı, zayıflama ya da aşınma hâlini ifade eder.
Söz konusu terim, genellikle toplumun temel sosyal yapılarının, kültürel değerlerinin, ahlaki normlarının ve sosyal kurumlarının tahribata uğraması ve zayıflaması durumunda ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bu sosyal çürüme, değerlerimizi kaybetmemize, güven azalmasına ve hatta suç oranının artmasında da etki edebilen korkunç bir durumdur. Toplumdaki ekonomik, politik, kültürel veya diğer sosyal faktörlerle de bağlantılıdır.
İyi yanı ise “çürüme”, direkt yok olma ya da bitme değildir. Çürüme, aslında yanlış giden bir şeyleri uyarma biçimi. Uyarı şekli şöyle; “Çürüyorsun, beslenme alışkanlığını değiştir, tedavi ol ve bir önlem al.” diyor. Fakat gelin görün ki bizim toplum bunun üstesinden gelemiyor. Çok ilginç bir toplumdayız. Herkes kendi çürümesini sorunsallaştırsa ülke toparlanacak. Fakat biz şu telefonlarda, sosyal medyadan birbirimize benzeme çabasıyla yaşam sürdürüyoruz. Bir fenomenlik çılgınlığıdır gidiyoruz. Eğitim sistemi sorunları almış........