Beylerin şehri ve dersler 2

Ülkemizi ve tarihî Beyşehir ilçemizi daha güzel bir geleceğe taşıyacak dertlerini anlatmaya devam ediyoruz. En büyük sorun olarak yetkililerin açıkça dile getirdikleri; “güzel Beyşehir Gölü'müzün yakın gelecekte kuruması riski ve bu tehlikeyi önlemek için hep birlikte tüm çabamızı göstermeliyiz” demiştik.

Ülkemizin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir, aynı zamanda nadir biyolojik çeşitliliğe de sahip. Bu yadigârın her damla suyunu, aslında bir alternatifi olmayan bütün temiz suyumuzu çok uygun kullanmalıyız. Bir mühim diğer husus da akan trafikteki sürücü gençlerimizin hayati tehlikesi ve gürültü kirliliğini önlemek için motorların bir disiplin altına alınması gerektiğidir. Kazalardaki kötü derecelerimizle aslında ülke olarak yönetimsel bir zaaf olduğunu yazmıştık.

Son olarak da dünyanın en zengin ve en eski tarihi (Eflatunpınar ve Fasıllar gibi) eserlerine sahip Beyşehir ilçemizin bakımsızlık, ilgisizlik, mazeretler ve koordinasyon sağlayamama gibi nedenlerle sınıfta kaldığımızı, turizm gelirlerimizin artmadığını da ifade etmiştik.

İlçemizdeki tüm amirlerimizin gece-gündüz bu önemli sorunlara yoğunlaştığı ve ilerlemeler kaydettiği günleri heyecanla bekliyoruz, demiştik.

Şimdi diğer sorunlara ve çözümlerine müsaadenizle devam edelim.

2018’de Göl sahilde Vuslat Parkında harika fikirle Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı yapıldı. Rahmetli Özal’ın ifadesiyle; “örnek bir icraat” da diyebiliriz. Lakin bu kadar kısa zamanda yıkılmaya ve çürümeye yüz tutması da ilginç. Önce, bu proje için parayı alan ve denetleyen sorumlularına hesap sorulmalıdır.

Sonra gençlerimizin, bilimsel ve kahramanlık alanındaki gayretleriyle (ecdadıyla) gurur duyduğu ve örnek aldığı bu muhteşem yapı, acilen onarılmalıdır. Hava şartlarına karşı korunaklı olmalıdır ve girişine de açıklayıcı, görsel bir tabela yapılmalıdır. Ve en az 100 sene bakım........

© Dikgazete.com