‘Yalım ve Böcek’ler! |
Ali Mevlüt Kaya yazdı;
Uşak Belediye eski Başkanı Özkan Yalım, hafta başı bir kez daha ek ifade verdi.
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin yürütülen soruşturmada ifade veren Yalım, delegelerin Özgür Özel'e destek karşılığı talepleri olduğunu ve bazılarının yakınlarının işe alındığını belirtti.
Buna örnek veren Yalım, Kahramanmaraşlı bir delegenin Özgür Özel'e oy vermesi karşılığında kızlarının İstanbul'daki belediyelerde işe alınmasını istediğini söyledi.
Daha önceki ifadeleri hakkında da bilgi verdi.
Mutlak butlan kararından önce, bilindiği gibi Antalya Büyükşehir belediye eski Başkanı Muhittin Böcek’in önce oğlu itirafçı oldu sonra gelini ve kendisi!
Ardından Uşak eski başkanı Özkan Yalım!..
Yalım, ifadesinin üzerinden üç defa da ek ifade başvurusu yaptı ve ifade verdi!
İtirafçıların suçladığı iki kişi vardı: Özgür Özel ve Veli Ağbaba!..
Etkin pişmanlıktan faydalanarak itirafçı olan Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek’in savcılık ifadesinde; “Benim Cumhuriyet Başsavcılığınıza etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade vereceğimin basında yer alması üzerine partili kişiler ve milletvekilleri benimle cezaevinde görüşmek istedi. Bu görüşmeleri kabul etmedim. Ancak Antalya CHP Milletvekili Cavit Arı benimle cezaevinde görüşmeye geldi ve görüştüm. Bu görüşmede bana '8 aydır cezaevindesin, bu yaptığın yakışık almaz' şeklinde ifadelerde bulundu. Ancak ben baskılara rağmen kararımı değiştirmedim" ifadelerini kullandı.
Gökhan Böcek, etkin pişmanlık ifadesinde şunları söyledi:
“Tam tarihini hatırlamamakla birlikte 5-20 Ocak 2024 tarihleri arasında Ankara iline gitmiştim. Bu gitme nedenim Özgür Özel'in talimatıyla Veli Ağbaba tarafından bizzat şahsım aranmıştır. Veli Ağbaba ile görüştüm. CHP Genel Merkezi'ne benden destek istediklerini, tarafımdan 1 milyon Euro verilmesi istendi.
Bu olaylardan önce seçim sürecine girildiğinden babam Muhittin Böcek bana, 'Genel Merkez'in maddi ve manevi destek ricaları olacaktır, bunları bu seçim zamanında halledersin' dedi.
…Veli Ağbaba’nın 1 milyon Euro istemesinin üzerine 10-15 gün kadar sürede hazırladım. (Bu parayı bize seçim çalışmaları döneminde yardımcı olan özel şahıslardan gönüllü olarak vermişlerdir.)
Ben Veli Ağbaba’yı aradım, parayı ayarladığımı söyledim. O da bana ertesi gün Genel Merkez'e gelmemi ve parayla birlikte görüşeceğimizi söyledi. Sonrasında uçakla sırt çantası içerisinde istenilen 1 milyon Euro parayı Ankara’ya götürdüm. Ankara’da doğrudan CHP Genel Merkezi'ne gittim. Danışmaya uğradığımda 6. katta beni beklediklerini söylediler.
Beni bekledikleri odada şu an ismini hatırlayamadığım, benden biraz uzun, 35-40 yaşlarında bir beyefendi, benim huzurumda Veli Ağbaba’yı aradı. Ben Veli Ağbaba ile görüştüm. Getirdiğim parayı beni görüştürdüğü kişiye teslim etmemi istedi. Ben de teslim ettim.
Bu paranın neden istendiğini sorduğumda Veli Ağbaba, babam Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için istendiğini söyledi. Parayı teslim ettikten sonra oradan ayrıldım.
CHP Genel Merkezi'nce yine seçim döneminde Veli Ağbaba tarafından şahsım aranarak otobüs alınması istendi. Daha sonra otobüs alımları nakde dönüştü.
Büyükşehir Belediye seçimlerinde benim resmi bir görevim yoktu. Ancak bir aile bireyi olarak babam Muhittin Böcek’e destek olmak amacıyla yanında bulundum.”
Bu arada; hafta ortası ifade veren Muhittin Böcek, Manisa’ya para vermeye gittiğini daha önceki ifadesinde kabul etmemişti. Son dakika itirafında kabul edip, şu itirafta bulundu:
“Seçim döneminde Özgür Özel'in talebi ile Ferdi Zeyrek'e bizzat 950 bin euro teslim ettim. Özel’in talebiyle seçim döneminde 1 milyon 950 bin euro, 200 bin dolar ve 15 milyon TL ödeme yaptım!..”
Öte yandan; üç kez ek ifade veren Uşak Belediye eski Başkanı Özkan Yalım, etkin pişmanlıktan faydalanmak üzere verdiği ifadede benzer şeyler söyledi
Yalım, Özgür Özel’in grup başkanı olduğu dönemde pandemi nedeniyle sıfır araç sıkıntısı yaşandığını, Özel’in ricası üzerine Uşak’taki Volkswagen bayisiyle görüştüğünü söyledi.
Polo model araç bulunmadığı için Taigo model aracın Özgür Özel’in babası adına ayrıldığını, aracın fiyat farkı olan yaklaşık 180.000 TL’yi kendi şahsi hesabından ödediğini beyan etti.
Özgür Özel’in kullanımına tahsis edilen Mercedes V300 marka makam aracının VIP’e dönüşüm işlemleriyle ilgili şunları söyledi: “Özgür........