We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La Catalunya Sud necessita polítics amb mirada llarga

1 1 1
18.03.2019

Davant de problemes complexos, mirades llargues. Pensava en aquesta frase el dimarts d’aquesta setmana assegut al saló d’actes del Palau de Congressos de Tarragona; una construcció arrapada a una pedra ben visible, no sé si de construcció romana, però en tot cas mil·lenària, com és habitual a qualsevol indret d’aquesta ciutat.

L’acte era la presentació d’un llibre memòria que forma part d’un projecte, l’objectiu del qual és el de construir una regió del coneixement de la Catalunya Sud, una iniciativa endegada fa dos anys per polítics electes del territori, la Universitat Rovira i Virgili, l’empresa i la societat civil. El que se’ns va donar als presents era una mena de memòria que contenia els resultats d’uns treballs en què havien pres part més de 250 persones del territori, les quals redactaren una mena de full de ruta sobre com i de quina manera haurien d’anar les coses a mitjà termini a les comarques meridionals de Catalunya.

Ja he escrit algunes vegades sobre el tema i no entraré en detall en les propostes que conté el document. Sí que diré que els impulsors es........

© Diari de Tarragona