We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La força del Camp. Excentricitat en terres ignotes

4 1 1
20.03.2019

No seré jo qui, a aquestes altures de la vida, descobreixi que el país és excèntric, agafant com a pauta la primera de les definicions que dona el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, DIEC: que es desvia o s’allunya del centre.

Si entenem que el centre és la capital, Barcelona, els excèntrics en teoria haurien de ser Girona, Lleida i Tarragona, però el prestigi que porta aparellat el nord ha fet que tradicionalment l’excentricitat sigui sempre la Terra Ferma i la Catalunya Nova.

Històricament, passar de Vilafranca ha produït sempre un cert vertigen als barcelonins, semblant suposo al d’aquells exploradors del XIX que trepitjaven per primera vegada territoris desconeguts pels occidentals o a la sensació que tenen els protagonistes de la sèrie Joc de Trons quan s’internen en terres ignotes plenes de perills, de dracs i d’enemics letals.

Malgrat aquesta excentricitat, des de la perifèria, aquells «a comarques» o «a pagès» que utilitzen els barcelonins com per marcar distàncies, se sap que el veritable centre del món és un punt variable que es pot clavar en qualsevol lloc del mapa i potser per........

© Diari de Tarragona