We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tu digues el que vulguis...

1 0 0
05.07.2019

Sopar a la fresca en nit d’estiu. A taula, amics d’amics. De joves, els hi hauríem atorgat idèntica categoria només conèixer-los. Ara, ja no. Aconsellats per Pla, distingim també els coneguts i saludats. La prudència ens fa callar sovint les veritats que etzibaríem als que es prenen excessiva familiaritat.

Recordeu el que avisaven les àvies, pura saviesa popular: Les confiances fan fàstic i qui diu les veritats, perd les amistats. Amb el temps, intentem aplicar una norma de comportament social, consistent en callar, escoltar el relat aliè i rebaixar la pròpia parla. Al cap i a la fi, cadascú ja sap el que pensa i tampoc cal exposar-ho constantment.

I no per discreció, sinó per l’enuig que produeix ser malentès, malinterpretat, malgrat que mantinguis el costum de parlar clar i català. Per dissortada experiència sabem que cadascú capeix el que vol, normalment sense alterar els seus prejudicis previs sobre la matèria. Avançada la vetllada, amb el cava actuant de desllorigador, els interlocutors comparteixen parers sobre qualsevol aspecte diví o humà. En aquest........

© Diari de Tarragona