We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Festes i festetes i tot allò que hi va associat i que potser tampoc no caldria

3 0 0
16.09.2019

Sempre m’ha fet gràcia la coincidència festiva que es produeix a finals de setembre entre Tarragona, Barcelona i Reus. El dia 23 tenim Santa Tecla, el 24, la Mare de Déu de la Mercè i el 25, la Mare de Déu de la Misericòrdia.

Tres grans diades que solen dur, repetidament al llarg del temps, pluges de tota mena: del xim-xim al xàfec més terrorífic, com el famós aiguat de Santa Tecla del 1874, en el qual hi van morir més de 500 persones sense comptar les destrosses. O el més recent del 1994 (encara que fou el 10 d’octubre), en el qual van perdre la vida nou persones i deu ponts van fer figa com si fossin de paper.

Santa Tecla és tronera de mena (i els meteoròlegs ja s’han atipat de fer les explicacions científiques pertinents) i Santa Eulàlia, l’antiga patrona de Barcelona, enrabiada per haver estat apartada en la devoció (cada cop més minsa, no ens enganyem) gairebé cada any prova de fer la guitza a la Mercè fent ploure a bots i a barrals.

Malgrat que plogui o faci sol, hi ha un fet destacable que succeeix arreu, però que a Barcelona s’aguditza fortament: i és que els dies festius surten d’una manera........

© Diari de Tarragona