We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sou uns imbècils

2 0 0
17.10.2019

Tothom sabia i ells els primers que la declaració d'independència no duia la independència, i per això els uns es fugaren i els altres s'entregaren just a continuació, sense solució de continuïtat. Tothom sap que aquests aldarulls tampoc no porten enlloc, més enllà de la destrossa i per això els energúmens fan kaleborrokisme d' afterwork, i a una hora prudencial –fins i tot el Dry Martini tanca més tard– es retiren a descansar. I doncs, per què ho van fer? Per què ho fan?

Jo crec que «sediciosos» ha estat la manera educada que Marchena ha trobat de dir-los que són uns imbècils. Quan a uns que prometien que la independència era per a l'endemà és per «actes tumultuosos» la sentència que els cau, i a més a més d'aquesta Espanya que tan venjativa diuen que era, vol dir que el jutge t'ha dit cretí d'aquesta manera.

En nom del patriotisme, en nom de la prosperitat, i ara en nom de la llibertat dels condemnats, els agitadors i qui els mena –entre Waterloo i Sant Jaume– prenen a cada moment les decisions més perjudicials demostrant molta desorientació i poca intel·ligència. No han sabut entendre el regal que era la sentència, ni tampoc la humiliació de dir-los que van enredar la seva gent amb simulacres. Posats a fer, si fos un d'ells i em quedés alguna gota de dignitat........

© Diari de Girona