We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

nous i vells llibres sobre la revolució francesa (1789-1799)

1 0 0
15.10.2019

Diu l'historiador Albert Soboul que l'objectiu històric de la Revolució Francesa era assegurar-se, mitjançant la destrució de l'ordre feudal, la transició cap a una societat capitalista. I la segona gran lluita que tenien plantejada els revolucionaris francesos quan varen fer la revolució era contra l'aristocràcia europea i acabar amb les monarquies absolutes creant unes noves repúbliques germanes. La burgesia va necessitar dels sans-culottes parisencs per fer la seva pròpia revolució econòmico-social i mai democràtico-popular i molt menys socialista, fins la Comuna de París.
I la revolució dels soviets de l'octubre de 1917 tampoc va acabar de triomfar perquè no tingué un abast global. La derrota dels espartaquistes alemanys i dels anarcosindicalistes catalans fou clau perquè la revolució marxista no agafés un caire definitivament internacional.
Gràcies a la nostra gran xarxa d'amics i a les nostres visites setmanals a les biblioteques gironines, descobrim contínuament nous llibres per llegir. En Josep Maria, un dels nostres assessors, comentaristes i amics més il·lustrats, ens ha fet a mans una autèntica........

© Diari de Girona