We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

LUDIFICACIÓ

2 0 0
14.10.2019

Fa uns dies vaig ser convidat a una sessió de debat organitzada pel HubB30, situat al Parc de Recerca de la UAB, amb el suport de la mateixa UAB, Eurecat, la UPC, el sincrotró Alba, ESADE Creapolis i l'Associació B30, un lobby innovador que agrupa els municipis per on passa aquesta via transversal des del Baix Llobregat fins al Vallès Oriental, passant per l'Occidental. La directora del HubB30, Roser Salvat, amb experiències anteriors en el camp de la dinamització de la innovació ens va fer arribar a una vuitantena de participants el seu darrer «Informe de vigilància tecnològica» sobre ludificació (en versió anglesa, gamification) i patrimoni.
Els assistents procedents del món acadèmic de les ciències socials i de les tecnologies informàtiques i audiovisuals, d'empreses d'aquests sectors, del món dels museus i del patrimoni històric i natural i empreses del sector cultural i turístic. Aquests brunchs (tertúlia i dinar a peu dret per intercanviar contactes), quan estan focalitzats a l'entorn d'un objectiu o d'un clúster definit, solen ser molt productius; si més no, en intangibles com la reflexió i les connexions.
Doncs bé, què ens diu aquest informe previ per donar peu al debat? Que la ludificació, més coneguda per l'anglicisme gamificació, és l'ús de tècniques, elements i dinàmiques pròpies de l'oci en activitats de tipus no recreatiu. Aquest concepte va sorgir........

© Diari de Girona