We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La vaga «professional-política»

1 0 0
17.02.2020

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència el 2 de maig de 2018 en la qual desestimava la demanda interposada per l'organització empresarial catalana Foment del Treball Nacional contra el sindicat convocant d'una vaga general a Catalunya, Intersindical-Confederació Sindical Catalana (CSC), el 8 de novembre de 2017, així com també contra els que integraven el comitè de vaga.


La conformitat a dret, constitucional i legal, de la vaga mixta, amb contingut professional-polític, no és per descomptat cap novetat jurídica, i allò que va fer el TSJ català, en no poder provar la part demandant el caràcter aliè a l'àmbit laboral de la vaga del 8 de novembre, encara que fos acompanyada la convocatòria d'un plantejament clarament d'àmbit polític, va ser desestimar la demanda.


Fa poques dates, concretament el 15 de gener, aquella sentència s'ha vist plenament confirmada per la dictada per la Sala Social del Tribunal Suprem. En efecte, el TS ha desestimat, en els mateixos termes que la proposta formulada pel Ministeri Fiscal en el seu preceptiu informe, el recurs de cassació interposat per FTN contra la sentència del TSJ català, mantenint inalterats els fets provats i la interpretació de la normativa i jurisprudència efectuada per la Sala autonòmica en la seva resolució.


La informació oficial sobre la sentència del TS apareix en una breu nota de premsa publicada pel gabinet de comunicació del Poder Judicial el dia 10 de febrer, titulada «El Tribunal Suprem confirma que la vaga........

© Diari de Girona