We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Califòrnia «Dreaming» i economia col·laborativa

1 0 0
30.09.2019

L 'economista Paul Krugman publicava el dia 21 d'aquest mes un article al diari El País amb el cridaner títol de: «Trump declara la guerra a Califòrnia», en què explica que el president «intenta privar l'Estat californià de la seva capacitat de regular la contaminació generada pels seus 15 milions de cotxes, i, el que resulta més xocant, vol obligar l'Agència de Protecció Mediambiental a declarar que la població californiana de persones sense llar constitueix una amenaça contra el medi ambient». Les dures crítiques del governador de l'estat californià, Gavin Newson, a aquestes decisions es posen clarament de manifest en el seu compte de Twitter, com per exemple en un tuit del 20 de setembre, en què afirma que «en absència de lideratge, Califòrnia està fent un pas endavant i liderant el camí: complir amb les nostres metes climàtiques mentre expandim la nostra economia. Assolir superàvits rècord mentre que Trump té dèficits rècord. Continuarem amb aquest lideratge -no importa quantes amenaces rebem».
Si el president Trump no sembla tenir, per dir-ho de manera suau, massa afecte per les decisions que adopten les autoritats californianes en matèria de medi ambient, no crec, per descomptat, que ho vagi tampoc a tenir per la llei aprovada per les cambres legislatives de l'Estat i que ha estat ja signada pel governador, i segur, n'hi ha prou seguir amb atenció els mitjans de comunicació, les xarxes socials i les pàgines web corporatives, que també desagrada, i molt, a importants empreses de l'anomenada gig-economy, com ara Uber o Lyft, per posar dos exemples significatius.
En efecte, el dimecres 18 de setembre el governador de l'Estat de Califòrnia signava la Llei coneguda com AB5, la presentació com a projecte de llei es va realitzar........

© Diari de Girona