We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Les segones eleccions generals

1 0 0
13.11.2019

Escric enfadat pel resultat d'unes eleccions que no s'havien d'haver celebrat i que han servit per engreixar l'extrema dreta, una dreta rancuniosa i ferotge, carregada de franquisme. El lector probablement pensa que coneixent ara l'escrutini és fàcil dir que fou un error, una irresponsabilitat, de Pedro Sánchez cridar els ciutadans a les urnes. Tanmateix em remeto al que vaig escriure en el Diari de Girona pocs dies després de la nova convocatòria:

«Només una explicació justifica la convocatòria de noves eleccions: Pedro Sánchez, aconsellat per l'oracle Iván Redondo, està convençut que les guanyarà, que obtindrà un millor resultat que l'aconseguit el 28 d'abril d'enguany i desembussarà la situació encallada, no obstant, si el resultat és dolent haurà demostrat ser un incompetent polític, un capsigrany» (...) «Si perd que es calci perquè els dirigents del PSOE que hauran de deixar el càrrec, el despatx oficial i tota la tropa que es quedarà sense feina, no li perdonaran mai la bajanada comesa».

No ha perdut les eleccions, però en surt molt danyat políticament. En aquest trajecte erràtic ha perdut tres parlamentaris i una minva de 800.000 vots, i si bé és la força guanyadora moralment ha estat derrotat, perquè la finalitat d'aquestes eleccions era millorar tant el resultat que li permetria governar de forma folgada i sense demanar favors ni a........

© Diari de Girona