We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La dona i la política

1 0 0
16.10.2019

La política històricament ha estat masculinitzada, ha recaigut interessadament en els homes, que han apartat les dones amb afany de sobresortir i manar perquè consideraven que la seva sagrada missió vital era la de ser esposa, mare, mestressa de casa, educadora de la prole i ajudadora, quan els familiars emmalaltissin o fossin incapacitats per grans. No els passava pel cap que una dona, tret una dona de sang real de dinastia respectada, pogués des de la seva agrafia i absoluta incultura dirigir un país.
El segle XX és presentat com el segle de la dona en el sentit que han adquirit en el món occidental un estatus de reconeixement i de prestigi social. La dona desperta a finals del segle XIX amb el moviment sufragista i el XX és un segle d'emancipació femenina, tanmateix perduren els prejudicis, la vetusta i interessada reticència a acceptar les dones amb els mateixos drets que els homes.
Explicaré un fet real i que actualment pot semblar incomprensible per als joves actuals. Cap a l'any 1953 la meva família atengué amb admiració i donà ple suport a la meva germana perquè cursés a Barcelona la carrera de bibliotecària. Homes importants del poble desaconsellaren als pares la decisió perquè les dones havien vingut al món a cuinar i a fregar i deixar lliure una noia a Barcelona estudiant posava un precedent perillós per a la comunitat. Ara ningú........

© Diari de Girona