We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

L'engany, enganyadors i enganyats

1 0 0
23.10.2019

En qualsevol diccionari on se cerqui la definició de què és l'engany es llegeix: «artifici, paraules, insídia, etc. de qui tracta d'enganyar» (hi ha doncs una voluntat, una intenció roina per part de l'enganyador sobre el potencial enganyat). Si es vol saber què significa enganyar ens trobem que significa fer caure en error amb una falsa aparença a una persona o un col·lectiu i es desprèn que l'entabanador té clarament el propòsit d'enredar per un motiu o motius concrets. Hi ha una intencionalitat racionalitzada de fer mal. Així doncs, hem de concloure que els dirigents polítics processats pretenien perjudicar els candorosos i simples votants de l'1-0?

Atès que les sospites no són suficients es fa difícil de demostrar sense proves fefaents que als catalans el dia 1-0 se'ls va engalipar fent-los votar sense saber massa bé què votaven, tanmateix tots sabíem bé que no servia per a res pràctic, excepte agradar-se, presumir, exhibir-se internacionalment com un poble cívic, disciplinat i pacífic. Ens hauríem autocompadit si el nombre de votants no satisfeia les expectatives desitjades.

Les imputacions que els partidaris del procés són uns adoctrinats, manipulats, alienats, un ramat innocent i descerebrat, uns abduïts, poden ser també aplicades amb la mateixa frivolitat a tots aquells que hi estan en contra: tothom és captiu........

© Diari de Girona