We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De 100 invloedrijkste personen van Time onder de loep

2 0 0
26.04.2019

De persoon van het jaar (voorheen de man, later ook wel de vrouw, van het jaar) is een rijke traditie van het Amerikaanse tijdschrift Time, maar veel leuker is het speciale nummer met de ‘100 most influential people of 2019’ van afgelopen week.

De keuze van de man van het jaar begon in 1927, de speelsere variant 16 jaar geleden. De cover met de man van het jaar was zo gewichtig, er viel altijd veel af te dingen op de keuze (dat was ook wel amusant), en het werd wat voorspelbaar (de afgelopen jaren koos Time daarom geen individuen, afgelopen december ‘hoeders’ van het vrije woord). Met de honderd invloedrijkste personen krijgt de lezer wat inspirerender verhalen, is de bedoeling. Met zes verschillende covers.

Time wist verrassende auteurs te strikken voor de honderd stukjes bij de uitverkorenen, in de categorieën pioniers, kunstenaars, leiders, titanen en iconen. Vaak prijzen oudgedienden nieuwkomers aan: schrijver Salman Rushdie zijn jonge collega Marlon James; tennislegende Chris Evert de jonge kampioene Naomi Osaka; Bill Gates de memoiresschrijfster Tara Westover van de........

© de Volkskrant