We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Lezersbrieven: Wat gaan wij in de derde coronawinter doen?

6 0 0
24.11.2021

De derde coronawinter kondigt zich aan volgens bekend recept: alarmerende intensive care cijfers, de ‘intrede van een korte lockdown’ en geruchten over sluitende scholen. Straks zitten opnieuw een paar miljoen kinderen, jongeren en jongvolwassenen thuis. Essentiele ontwikkelingstappen kunnen ze niet zetten, levensvaardigheden kunnen ze zich niet eigen maken - voor sommige dingen is nu eenmaal niet eeuwig de tijd.

In deze derde coronawinter zullen de solidariteit van de eerste en de vaccin-hoop van de tweede winter ontbreken. Het is aan ons wat daarvoor in de plaats komt: vijandigheid versus niet-gevaccineerden en rellen in Rotterdam?

Of dan toch dat fundamentele gesprek over hoe we als samenleving duurzaam op het coronavirus reageren? Waarbij we verder kijken dan onze doodsangst en de immense sociale schade eindelijk eens gaan meetellen?

Bauke Koekkoek, verpleegkundige en epidemioloog, Zeist

Columnist Elma Drayer schreef erover , lezer Patrick Hendriks reageerde. Hij wil naar het Malieveld om zijn onvrede te uiten over de reacties van een minderheid op de coronamaatregelen of andere hun onwelgevallige zaken.

Zelf voel ik ook een sterke aandrang om te laten zien dat het grote deel van Nederland er anders in staat. Naar het Malieveld reizen is een omvangrijke operatie, en in verband met de pandemie onwenselijk. Bovendien is er een grote kans op confrontaties.

Maar we kunnen op een willekeurige dag massaal een groot wit doek voor ons raam hangen. Daarmee geven we aan dat we in grote meerderheid gevaccineerd zijn en graag willen dat anderen dat ook doen en zich aan de beperkingen houden. Om elkaar te bemoedigen en verdere escalatie tegen te gaan.

Harry Visser, Vlissingen

Klappen voor de zorg. Hoe letterlijk moeten we dat nu nemen?

Hans........

© de Volkskrant


Get it on Google Play