We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Lezersbrieven: Supernanny, help onze Rutte en De Jonge

6 0 0
25.11.2021

Ik zie hier in het groot dezelfde problemen als in een gezin waar de boel in het honderd loopt. Pa en ma te veel met zichzelf bezig, druk met belangrijkere, andere zaken en vergeten structuur aan te brengen. Ze verzuimen aandacht te hebben voor de (aanvankelijk) kleine signalen van het grut.

De kinderen worden onhandelbaar in de chaos, stress en de onduidelijkheid. Ze voelen in de wanhopige maatregelen van pa en ma de onrechtvaardigheid en komen daartegen in opstand. Deze kinderen voelen heel goed waar ze behoefte aan hebben maar kunnen het niet bewust krijgen. Complete ontreddering en de kinderen krijgen de schuld.

Daar komt supernanny in beeld. De camera draait richting de ouders, daar ligt de kern van de oplossing.

Wees duidelijk, leid je gezin pa en ma! Neem de verantwoordelijkheid, je bent de ouder, niet het vriendje. Ze mogen je best onsympathiek vinden want jij overziet het geheel en het kind vertrouwt op jou. Wees consequent, communiceer eerlijk en duidelijk en met liefde dat biedt namelijk veiligheid, de eerste behoefte van ieder mens.

Leg dit over het beleid van Rutte en De Jonge en ziedaar de oplossing.

Één sessie bij supernanny kan ons land redden.

Leny Tournois, Woudenberg

Zo! Nu heb ik er genoeg van: dat voortdurende gekanker op Rutte en De Jonge. Ze doen het niet goed of het deugt niet. Nou, we hebben het mooi zelf verknald, verwende mopperkonten die we zijn! Die extra maatregelen waren niet nodig geweest als iedereen zich gewoon aan de regels had gehouden en als meer mensen zich hadden laten vaccineren.

Laten we ons vanaf nu gedragen als........

© de Volkskrant


Get it on Google Play