We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Laat iedereen lekker meegenieten van de wolven

7 0 0
22.11.2021

Tegen (of voor) de komst van de wolf in Nederland lopen de meningen nogal uiteen, maar op basis van Europese wetgeving kan en mag daartegen niets worden ondernomen. Ook niet door grote of kleinere dierenhouders die de slachtingen onder hun kuddes hebben moeten meemaken en nog lang niet zijn gevrijwaard voor herhalingen in de toekomst, nu de wolvenpopulatie zich uitbreidt. Een hoog elektrisch hek om alles heen is nu het enige devies.

In Nederland is iedereen altijd welkom en dit is terecht een groot goed. We zorgen altijd met z’n allen voor elkaar en voor anderen, en we noemen dit participatie, collectief en solidair. Dus wellicht kunnen we de huidige en toekomstige populaties wolven ook onderling eerlijk delen, in plaats van nu alleen de oostelijke en noordelijke provincies hier hun ‘voordeel’ mee te laten doen.

Dus wellicht een wolvenkoppeltje op Texel en Schier, een paar jonge stelletjes in de Noordwijkse en de Scheveningse duinen, bij de Oostvaardersplassen is altijd genoeg eten voor hen te vinden, op de Zeeuwse eilanden is altijd plek voor een frisse wind en in het o zo Groene Hart kunnen ze ook lekker ravotten.

Iedereen in Nederland kan zo heel makkelijk ontdekken dat wilde natuur hier echt overal thuis kan zijn. Alleen samen kunnen we de wolf een echt thuis geven.

Martin Meerman, Nieuwlande

We schrijven 1953 en ik ben 13 jaar. Toen al verslaafd aan lezen. En elke avond mijn zelfde smeekbede: ‘Mag het licht al aan?’ En elke avond het zelfde antwoord van mijn moeder: ‘Nee, we........

© de Volkskrant


Get it on Google Play