We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ingezonden brieven: Goed voorbeeld doet goed volgen

5 0 0
29.11.2021

Voor de zoveelste keer hielden premier Rutte en minister De Jonge hun persconferentie. Ingeklemd tussen reclamespotjes, waarin opeengepakte landgenoten het ene merk na het andere aanprijzen, en aankondigingen voor programma’s, waarin al dan niet bekende Nederlanders dicht op elkaar gezeten hun mening verkondigen, moesten Rutte en De Jonge een boodschap van matiging en terughoudendheid overbrengen.

De dagen daarop worden zij overladen met kritiek. Premier en minister hebben het weer niet goed gedaan. Hierop volgt een Ster-blok waarin het Nederlandse ideaal van massale gezelligheid eens te meer wordt uitgedragen.

Laat social distancing voor de verandering eens beginnen met het weren van reclames en aankondigingen waarin het tegendeel van terughoudendheid wordt aangeprezen. Een reclamevrij uur rond de persconferentie moet toch kunnen? Goed voorbeeld doet goed volgen.

Bote de Jong, Terontola (Italië)

Kustaw Bessems stelt voor eens een lekkere frisse wind door het OMT te laten waaien. Een idee om hoogleraar staatsrecht Wim Voermans te vragen? Want die legt een paar pagina’s verderop in dit katern haarfijn uit wat het effect is van de huidige bestuurscultuur op het vertrouwen in de overheid in het algemeen en zelfs specifiek op het naleven van coronamaatregelen.

Zijn devies: betere informatievoorziening aan Kamerleden en burgers.

Nanette Haze, Nijmegen

Ik erger me groen en geel aan zowel de medeburgers die een vaccinatie weigeren als aan........

© de Volkskrant


Get it on Google Play