We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gebruik de Sahara voor het plaatsen van zonnekrachtcentrales

6 0 0
31.10.2021

Bloemen kunnen de hele wereld overgereisd hebben, maanden in door gas verwarmende kassen hebben gestaan, voordat ze fleurig bij je op de dressoir staan. Je hebt geen idee wat de historie van de bloemen is als je een mooie bos koopt, op de hoek van de straat of bij je favoriete bloemenzaak.

Je kunt dan nog zo milieubewust leven, maar als je weet dat de bloemen die bij je op tafel staan, vanuit Afrika zijn ingevlogen, zou je dan niet voor een andere bos bloemen gekozen hebben met een veel lagere impact op het milieu? Om dit milieu-effect van bloemen zichtbaar te maken, stel ik voor om een milieulabel voor bloemen in te voeren. Zodat mensen bewuster een mooie bos bloemen kunnen uitkiezen.

Ik weet zeker dat dit het milieu ten goede zal komen.

Pieter Claassen, Woerden

In Glasgow is alles gericht op het beperken van de opwarming tot 1,5 graad – het is de vraag of dat gaat lukken. Zelfs met 1,5 graad zeilen we zo scherp aan de wind als mogelijk is. Die grens is ooit afgesproken omdat alle opwarming daarboven vrijwel zeker tot catastrofale klimaatverandering leidt.

Het Klimaatakkoord stoelt op het idee dat het klimaat ‘maakbaar’ is: dat we de opwarming nog kunnen beïnvloeden door onze uitstoot te stoppen. Maar als we voorbij een kantelpunt zijn, hebben we die opwarming niet meer in de hand, ook al stoten we geen grammetje broeikasgas meer uit. Een beangstigende gedachte. De processen die een kantelpunt veroorzaken, zijn al gaande: het........

© de Volkskrant


Get it on Google Play