We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Een BioStabil is nog geen Bioregulator • Bij het vrouwenvoetbal komt geweld nooit voor

5 0 0
03.11.2021

Het interview van Paul Onkenhout met Tineke de Nooij ­(V, 3 november) bevat een storende fout. Als haar wordt gevraagd of zij nog steeds gelooft in de geneeskrachtige armband BioStabil 2000, beantwoordt De Nooij die vraag bevestigend. De BioStabil 2000 was echter geen armband, maar een kettinghanger.

Vermoedelijk halen beiden de BioStabil 2000 en de Bioregulator door elkaar. Dit laatste eveneens geneeskrachtige sieraad was wel een armband, waarvoor kermiszanger Nico Haak reclame maakte, tot hij plotseling stierf aan een hartaanval. De reclame voor deze armband stopte toen acuut.

De Nooij stopte pas met haar reclamecampagne voor de BioStabil 2000 toen de Reclame Code Commissie die campagne verbood. Maar anders dan Nico Haak, verblijft De Nooij nog altijd in het rijk der levenden.

Cees Renckens, bestuurslid Vereniging tegen de Kwakzalverij, Haarlem

Ridicuul om Nederlandse buisjes met coronatesten naar een laboratorium in België te vervoeren, als je in eigen land een laboratorium hebt dat precies hetzelfde kan voor dezelfde prijs (Ten eerste, 3/11). Beide laboratoria kwamen als winnaar uit de aanbesteding naar voren; toen is er geloot en heeft het Belgische lab gewonnen. Alsof afstand niet bestaat en we onnodige reisbewegingen, met de klimaattop in Glasgow in het hoofd, niet moeten zien te vermijden. Neem afstand mee in de aanbestedingscriteria en kies bij gelijke kwaliteit het aanbod dat het dichtstbij is. Is toch geen hogere wiskunde?

Boukje Loopstra, Almere

Helaas stelde geen van de journalisten na de persconferentie van dinsdagavond de vraag hoe de aangekondigde boosterprikken zich verhouden tot de Nederlandse bijdrage aan het Covax-programma (vaccinaties voor de armere landen).

Het lijkt erop dat het ‘samen’ uit ‘alleen........

© de Volkskrant


Get it on Google Play