We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De strijd tegen de hooligans vraagt niet om regels maar om handhaving

4 0 0
01.11.2021

Het ging toch echt de goede kant op in de voetbalstadions. In 2019 kon de politie met enige opluchting vaststellen dat het hoogtepunt ‘achter de rug’ was. De politie-inzet rond de wedstrijden in het Nederlandse profvoetbal was in de tien jaar daarvoor met ruim 20 procent gedaald. Die agenten konden mooi nuttiger dingen gaan doen.

Maar helaas: nu de stadions zich weer vullen ‘na corona’, wordt de ene na de andere wedstrijd ontsierd door supportersgeweld. Het mentale effect van anderhalf jaar spelen zonder publiek verdient nader onderzoek. Maar daarop kunnen gemeenten, politie en justitie niet wachten. Die moeten nu iets verzinnen om escalatie te voorkomen.

De Bredase burgemeester Depla wijst logischerwijs ook naar de clubs. Die zijn op papier vaak strenger dan in de praktijk. Te veel relschoppers staan een week later toch weer gewoon ongestoord op hun plek langs de lijn. Uitstekend idee van Depla: een heel tribunevak een tijdje schorsen als het daar uit de hand loopt. Misschien dat........

© de Volkskrant


Get it on Google Play