We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

2G of 3G? Ik ben voor GG en GV

4 0 1
24.11.2021

Akelig en niet nodig, die tweedeling tussen 2G en 3G. Uit gedragsonderzoek van het RIVM blijkt dat alleen al in de horeca, slechts 65 procent van het bezoek gecontroleerd wordt. Dus ik vrees dat zowel 2G als 3G niet voldoende zullen helpen om de zorg te ontlasten.

Laten we niet wachten op opgelegde maatregelen, maar zelf het GV (Gezond Verstand) controleren. Leg je GV eens onder de scanner, vraag jezelf af of je nog verstandig met dit virus omgaat, of het tijd wordt om wat bij te sturen. Misschien toch wat minder onder de mensen komen, misschien toch nu dat vaccin nemen.

In plaats van regels te ontduiken kun je ook je GG (Geen Gezeur) nog even checken; zoek de lichtpunten in je leven. Kijk om je heen naar mooie dingen die er ook zijn, naar wat wel kan.

Irene Wing Easton, Wijchen

Als er morgen een strenge lockdown komt, vind ik dat niet erg. Avondklok mag er ook bij. Ik ga wel weer wandelen met vriendinnen. We nemen koffie en broodjes mee. Gezellig. De nieuwste Jonathan Franzen ligt naast de bank en daarnaast staat een stapel Engelse detectives zo groot als ikzelf. We komen het wel weer door. Als het helpt om nu een einde te maken aan de ellende in de ziekenhuizen: geef die harde klap. Wham!

Maar dan wel kort en daarna een ferme, niet halfbakken keuze voor een echt (2G)-beleid. Vaccinatiedrang, –dwang of –plicht: uitsluiten is naar maar het is nog veel naarder dat een heleboel mensen straks onnodig doodgaan of pijn moeten lijden.

Dank aan Daniela Hooghiemstra die het........

© de Volkskrant


Get it on Google Play