We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘De oplossing is eenvoudig: een landelijk verbod op thuisblijven’

5 0 41
15.11.2021

De afgelopen dagen kwamen twee voetballers in het nieuws die op illegale sites zouden hebben gegokt. Iedereen in rep en roer, want het is toch wat dat je als rijke voetballer je geld te grabbel gooit. Er zou meer verontwaardiging moeten zijn over het feit dat de overheid het gokken legaal maakt. Sterker, de Nederlandse Loterij (waaronder maar liefst zeven kansspelen vallen) adverteert volop in de media om mensen te verleiden een gokje te wagen.

Dat de overheid mensen die hun geld hard nodig hebben hiertoe aanzet, is hypocriet. En dan ook nog de disclaimer ‘speel bewust 18 ’ erbij noemen. Het is absurd om burgers over te halen geld in verliesgevende spelletjes te stoppen. Zeker als de overheid er steeds vaker blijk van geeft niet te kunnen zorgen voor kwetsbare burgers. Die vervolgens door dat falend beleid een gokje wagen in de hoop het hoofd boven water te houden.

Mark Sorée en Marjolein van Dijk, Amsterdam

Wij zijn een volk van klagers geworden. Vrijdag werden nieuwe corona-maatregelen aangekondigd en er stond al een bataljon klagers gereed. Bijvoorbeeld verpleeghuisdirecteuren, omdat er voor verpleeghuizen misschien QR-codes gevraagd gaan worden. In de talkshows buitelen ‘alleswetende’ klagers over elkaar heen. Wat willen wij nu eigenlijk? Wij moeten met zijn allen deze pandemie bestrijden en niet steeds jammerend naar Den Haag wijzen.

J. Duin, Amsterdam

Alle branches beweren dat besmettingen........

© de Volkskrant


Get it on Google Play