We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Niemand weet hoe het zal gaan met Hongkong, maar met Carrie Lam zal het niet goed aflopen

4 0 0
11.10.2019

Olaf Tempelman legt Bekende Buitenlanders op de sofa. Deze week: hoe het ook afloopt met Hongkong, zeker is dat het niet goed afloopt met Carrie Lam, de vrouw die door China werd uitverkoren als Chief Executive.

Ze gaan de straat op, ze gaan in nog groteren getale de straat op, ze gaan met een miljoen de straat op. Ze willen dat je besluiten terugdraait, woorden terugneemt, fouten toegeeft én aftreedt. Ze hebben pech: in een lange carrière in de Hongkongse ambtenarij kwam jij nooit op iets terug. ‘The lady’s not for turning’, luidt een fameuze poëtische zin over een ijzeren dame die evengoed over jou had kunnen gaan.

Carrie Lam, de eerste vrouwelijke Chief Executive van Hongkong, studeerde in Cambridge in de tijd dat Margaret Thatcher de eerste Britse vrouwelijke premier was. Het kan niet anders of zij herinnert zich hoe Thatcher onberoerd bleef toen Britse mijnwerkers een jaar lang moord en brand schreeuwden. De protesten in Hongkong zijn pas vier maanden bezig. Een dame die geen draaikont is, bewaart haar kalmte en laat zich niet intimideren. Net als wijlen Thatcher staat Lam bekend om een........

© de Volkskrant