We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

In het diepste geheim is besloten Ridouan T. voor eens en voor altijd aan te pakken

5 0 0
29.10.2019

Toen in Amsterdam-West de 500ste liquidatie werd gevierd, op een schip van de Koninklijke Marine 380 kilo cocaïne was gevonden en in Brabant de inkomsten uit de productie van harddrugs het bruto nationaal inkomen van de inwoners had overtroffen, toen Dino S. en Jesse R. via een touwladder waren ontsnapt en met een zweefvliegtuig waren weggevlogen, toen op het Amsterdam Dance Event meer dan twee miljoen xtc-pillen waren gebruikt op één avond − een record, volgens het Guinness Book of Records − en toen ook nog eens in de vergaderzaal van de Amsterdamse gemeenteraad enkele kisten met Kalasjnikovs waren aangetroffen die niet waren bedoeld als rekwisieten voor een film, besloot de regering dat het nu wel genoeg was geweest.

In het diepste geheim werd overeengekomen om Ridouan T., het brein achter al deze criminele activiteiten, voor eens en voor altijd aan te pakken. To take him out, zoals de militaire term luidt voor een gebeurtenis die zich niet graag nader laat omschrijven.

Operatie-Ridouan zou plaats vinden op een late dag in oktober. Het kabinet, het leger en de geheime diensten waren in staat van grote paraatheid gebracht. Vanuit de ondergrondse Situation Room in Den Haag zouden........

© de Volkskrant