We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Het grootste journalistieke dieptepunt in de carrière van Pauw

6 0 0
30.05.2019

Was u vorige week ook zo verbijsterd over de winst van de PvdA bij de Europese verkiezingen? Misschien is dit het moment voor de serieuze journalistiek om zich eens ernstig achter de oren te krabben.

Baudet was in de serieuze media immers de gedoodverfde winnaar. Het televisiedebat met Rutte ‘tussen de leiders van de grootste partijen’ leidde tot het grootste journalistieke dieptepunt in de carrière van Jeroen Pauw. En dat daags na het winnen van de ‘Ere-Nipkowschijf’ voor zijn tientallen jaren televisiejournalistiek.

Dat Pauw het niet relevant achtte waar Baudet het veelbesproken gedeelde filmpje over immigratie vandaan had gehaald – een extreem-rechtse, antisemitische site – is een blamage voor de serieuze journalistiek. Ook bij Rutte, die het hele debat onvoorbereid en onscherp overkwam, was het niet opgekomen op de twijfelachtige herkomst van dit propagandafilmpje te wijzen.

‘Oef. Kippenvel. En zo waar. Stem daarom 23 mei #FvD om het immigratiebeleid fundamenteel te veranderen’, twitterde Baudet over het filmpje waarin een aantal Duits sprekende ‘Dochters van Europa’, sprekend namens ‘vrouwen die zijn misbruikt, verkracht en vermoord door migranten’, ageren tegen........

© de Volkskrant