We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Natuurlijk houden SGP-vrouwen wél van seks’

4 0 0
13.06.2019

Ze is 25 jaar, getrouwd, moeder en was vorig jaar lijsttrekker voor de SGP in Amsterdam. Het bolwerk van de vrije seks, voor diepgelovigen het Sodom en Gomorra. Aan vrije seks zit een zwart randje vindt Paula Schot, dochter van een Zeeuwse mosselvisser. Seks is geen vies woord voor haar, maar er hoort een term bij: intimiteit. Vreemdgaan is een ‘no-go’, elke abortus er één te veel, roklengte niet interessant.

Schot roeit tegen de stroom in. Hoewel de seksuele moraal uit de jaren zestig op zijn retour lijkt. Volgens Rutgers, kenniscentrum van seksualiteit, beginnen jongeren steeds later aan seks, discussies over het recht op abortus laaien weer op. Tegelijkertijd is er meer naakt in de media dan ooit en is het scala aan ‘platte seks’ online onbegrensd. De kloof tussen pornoficatie en verpreutsing van de samenleving groeit.

Schot was op haar 14de al SGP-lid, groeide op in Zierikzee en kerkte in haar jeugd in Sirjansland, een dorp met zo’n 300 inwoners en één protestantse kerk. Ze ging naar een christelijke basisschool, een reformatorische middelbare school en rookte op haar 15de, ‘best spannend’, wel eens een sigaretje. Tijdens haar studententijd, communicatiewetenschappen in Amsterdam, zat ze in het landelijk bestuur van SGP-Jongeren en ontmoette haar man bij een christelijke studentenvereniging, de Navigators.

De ambitie om in Amsterdam een zetel te behalen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen mislukte. Uitspraken als ‘de man staat boven de vrouw’ en ‘wij geloven dat seks binnen het huwelijk moet plaatsvinden, dat is hier duidelijk niet het geval’, hielpen haar niet. Vooral op die eerste........

© de Volkskrant