We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Minnelijke schikking bij fiscale fraude is een zwaktebod

2 1 102
17.01.2019

Het wordt hoog tijd dat men het geweer van schouder verandert en de vervolging van fiscale fraude in ons land ernstig neemt. Daar zijn vrije eenvoudige oplossingen voor.

Ons land is weer een minnelijke schikking rijker. Het Antwerpse parket heeft een minnelijke schikking afgesloten met de beklaagden die betrokken zijn in het dossier van grootschalige belastingfraude rond de bedrijfssite Pullaar in Puurs. Hoewel niemand kwijt wil voor welk bedrag het proces werd afgekocht en ook het parket niet verder wil communiceren, is het duidelijk dat het hier allicht terug om een aanzienlijk fraudeproces gaat dat een stille dood zal sterven na de betaling van een geldsom aan justitie.

Het Antwerpse parket kan op het vlak van fiscale minnelijke schikkingen ondertussen een heus track record voorleggen. Eind 2018 heeft het immers ook een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier van Louis Reijtenbagh, een van de rijkste Nederbelgen, in ruil voor 89 miljoen euro. En eerder had zij ook al monsterschikkingen afgesloten in het dossier Henco voor 100 miljoen euro, in het dossier Massive voor 82 miljoen euro en last but not least in het dossier Omega Diamonds voor 160 miljoen euro, tot op heden de grootste........

© De Tijd