We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Od čašice rakije do totalnog policijskog časa

2 0 0
02.04.2020

To pitanje mu godinama niko od novinara na brojnim konferencijama za medije i ne pominje, čak ni novinari tzv. nezavisnih medija. Kao da se to podrazumeva.

Tako je bilo moguće da se počne mešati u sve i svašta: nije mogla da se otvori nijedna fabrika, da se otvori neka saobraćajnica, seoski dom kulture, čak ni obnova spoljne fasade jednog pozorišta u jednom gradu u unutrašnjosti, bez njegovog prisustva i govora punog patetike, samohvale i svojevrsnog patosa.

U vreme svetske pandemije korona virusa bilo mu je dozvoljeno – kad to kažem mislim na uglavnom nemu novinarsku većinu – da javno, neometan provokativnim novinarskim pitanjima koja su normalna svuda u demokratskom svetu, sa grupom lekara klimoglavaca (tu izuzimam jedino dr Kona) ismeva ovaj opaki virus, te da 7. marta održi sasvim nepotrebni skup u u fabričkom krugu valjevskog „Krušika“ – jer zaboga ko može da se zarazi od „najsmešnijeg virusa na svetu“ – i na taj način, sa svoje strane, doprinese njegovom širenju u Valjevu.

A onda samo nedelju dana kasnije, druga pesma: uvodi vanredno stanje sve sa vojskom na ulicama i policijskim časom koji se sve više pooštrava.

Na stranu reči tog u svemu neumerenog čoveka (čije se raspoloženje dok govori iz minuta u minut menja od osmeha do besa), o tome kako se raduje „što je narod u strahu“ i što, kako reče ne trepnuvši – pred nemim prisutnim novinarima –........

© Danas