We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Moje pravo da znam sve

5 0 4
20.03.2019

Kao obično, predsednik se u svom na momente melodramskom na momente agresivnom nastupu, hvalio, obećavao, kočoperio, samosažaljevao, izgovarao uvredu za uvredom na račun pojedinih lidera opozicije, optuživao bez dokaza, omalovažavao sve koji ne misle kao on. Nema tu mnogo šta da se kaže a da o Aleksandru Vučiću već nije rečeno ili zapisano. Da je ovo iole normalna država, profil njegove ličnosti kao nosioca tako visoke javne funkcije morao bi biti predmet analize ozbiljnih stručnjaka.

Nešto drugo me ovom prilikom zanima, nešto što je tokom intervjua izgovorio taj i takav Aleksandar Vučić. Naime, zamoljen da uporedi demonstracije od petog oktobra dve hiljadite godine sa aktuelnim protestima, koji su posle četiri meseca mirnih i monotonih šetnji, u subotu 16. marta, kulminirali upadom (izvinjavam se na izrazu ali adekvatniji nemam) jednog broja protestanata u zgradu RTS-a, on je bez dileme negirao bilo kakvu sličnost između ovih događaja.

To je jedna od retkih rečenica među nebrojenim predsednikovim fiksacijama kojoj mogu da poklonim trunku pažnje a da na koncu ne podlegnem elementarnoj ljudskoj empatiji.

Nisu malobrojni oni koji su skloni poređenju ondašnjih i sadašnjih političkih prilika i neprilika, oni koji povlače analogiju između tadašnjeg oslobađanja i nedavnog pokušaja „oslobađanja“ TV Bastilje. I ne greše svi koji smatraju da javni........

© Danas