We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Jesmo li ljudi ili crvi

2 0 0
02.04.2020

Posle nekog vremena, naučnici su nastavili da uključuju samo svetlosni signal, ali su se crvi i dalje grčili tačno u dvadesetoj sekundi, iako nije bilo strujnog udara.

U vreme kada se nezaustavljivo širila pandemija korona virusa, kada je uveliko žnjela živote i u najbližem okruženju, sa naših ekrana čuli smo najpre tvrdnju: „Ne mogu da verujem da će se narod koji je prošao sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja, uplašiti najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva“ (a ta tvrdnja nije došla od šarlatana ili „stand up“ komičara, kako je kasnije pokušavao da se predstavi), dok su se, istovremeno, iza njegovih ljeđa, a svima nama u lice kezile dve osobe, mada nije bilo ni najmanjeg razloga za smeh, sem da su jedan drugome bili smešni (što nije isključeno). Ostali lekari, privedeni pred javnost, nisu se smejali (verovatno pri punoj svesti), ali nisu ni imali hrabrosti da to prekinu i kažu istinu.

Samo nešto kasnije – u međuvremenu je virus provalio u našu kuću (ako je verovati neoprezno izrečenoj istini), i to na dva mesta (1. i 3. marta), pa su raspisani izbori u takvoj situaciji, a narod sateran u buljuke veće od redova za knjigu žalosti najmilijeg nam Druga (ne u gomile – gomile su samo gomile kamenja) da potpisuje podršku i poziciji i izmišljenoj opoziciji (zamalo i u autobuse, da se nije počeo otimati) – najodgovorniji čovek države rekao je: „Ne mogu da trpim tu nepravdu da neko........

© Danas