Vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas su sprovele novu nasilnu akciju na severu Kosova i Metohije, upadom u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prenosi Kosovo Online.

„Nakon izazovanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada naš narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom upada u apoteke, oduzeta veća količina medikamenata, čime je, ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu KiM, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu KiM.

„Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije“, poručuju iz Kancelarije.

Naglašavaju da je ovo još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu KiM, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život, od dinara do lekova i osnovnih životnih namirnica.

Šta je zaista sudbina peticija za smenu gradonačelnika na severu Kosova: Hoće li biti odbijene?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Ime *

Komentar


QOSHE - Kancelarija za KiM: Nova nasilna akcija Kurtija, posle dinara Srbe želi da ostavi i bez neophodnih lekova - Kosovo Online
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kancelarija za KiM: Nova nasilna akcija Kurtija, posle dinara Srbe želi da ostavi i bez neophodnih lekova

12 0
07.03.2024

Vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas su sprovele novu nasilnu akciju na severu Kosova i Metohije, upadom u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prenosi Kosovo Online.

„Nakon izazovanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada naš narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time........

© Danas


Get it on Google Play