We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

A sindikati ćute

4 0 20
19.03.2019

Kako vreme prolazi. Znamo i zašto. Nema privrednog rasta. Koji jedini stvara veće plate i penzije.

Čim je, posle niza godina, BDP brže porastao (4,4 posto u prošloj godini), odmah malo skočile prosečne plate. Sa 395 na 420 evra. Malo. Pogotovo za one od 200 do 300 evra. Kako sa toliko para protiv vetrenjača. Struje, telefona, grejanja, mobilnog, škole, vrtića, prodavnica. Kad se sve sabere i oduzme, ostane za pola hleba i 300 grama parizera. Po glavi stanovnika dnevno. Tek ako se zadužiš, dolaze opasnosti. Ako „stigneš“ do izvršitelja, sve se duplira.

Zašto su zaposleni ovako poniženi. Nije reč samo o plati. Sa ovakvom privredom, više ne može. Kad na svakih 100 dinara plate, za poreze i doprinose ide 62 dinara.

Alibi zvani deficit i rizik od bankrotstva, više ne postoji. Bar tako tvrde. Hvale se suficitom. (Što nikako nije za za pohvalu, jer suficit znači da je država uzela više od siromašnih građana, nego što treba i sme). Ako neće da smanje poreze i doprinose, što zaposlenima ne koriguju tzv. „lična primanja“. Još je pre ove vlasti, neka ranija vlast, topli obrok i regres za godišnji........

© Danas