We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Šta bi lider SNS radio da je sada opozicija?

2 6 7
30.03.2020

I to je jasno sada kad imamo pandemiju koja je ceo svet dovela u stanje haosa. Različite države, različiti načini borbe, a isti neprijatelj. Čudan ovaj svet, rekao bih.

U Srbiji se stvari odvijaju od haotičnog stanja do čvrstih mera koje uspostavlja vlada i predsednik koji su sebi dodelili tu ulogu.

Naravno, politika se tokom trajanja epidemije mora odložiti u stranu i kako god to izgledalo simpatizerima jedne ili druge strane ovog duboko podeljenog društva, postoji solidno razumevanje situacije.

Najveća odgovornost je u svakom slučaju na Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić i čini se da njih dvoje najviše posežu za onim što spočitavaju kao greh onoj drugoj strani – opoziciji. Većina političkih poruka dolazi baš sa njihove strane, dok se očekuje da na to druga strana ne (sme da) reaguje.

Shodno tome, hajde da analiziramo ili makar da se zapitamo, šta bi Vučić radio da je kojim slučajem opozicija u ovom stravičnom trenutku? I da pretpostavimo da neko drugi vuče identične poteze koje režim sada povlači.

Recimo, zamislite da je taj neki ministar zdravlja izjavio da nema........

© Danas