Silivristan! |
Önceki gün Silivri’ye giderken Ayşe Barım’ın serbest bırakıldığını öğrendik. Dün Ankara’ya dönerken yeniden tutuklandığını! Tek gizli tanık akıl almaz bir rahatlıkla bir insanı suçlamanın ne kadar kolay olduğunu gösterdi!
25 Eylül’de ziyaret ettiğimiz Fatih Altaylı, hakkındaki iddialara bakarak, avukatlarının değerlendirmelerini dikkate alarak “Büyük ihtimalle serbest bırakırlar ama elbet burası Silivri” dedi. Dün tutukluluğunun devamına karar verildi.
Pek çok belediye başkanının, bürokratın tutuklanmasına neden olan Aziz İhsan Aktaş özgürce yaşamına devam ederken önceki akşam aniden şirketlerine kayyum atandı. MASAK’tan kayyuma, sürecin bu boyutuna hâkim bir müfettişe aylar sonra gelen kararın gerçek nedenini sorduk, şu yanıtı verdi:
“İddianamenin önümüzdeki ay çıkması söz konusu... CHP’yi suçlayacakları şirketlerin iç düzenini sağlayacaklardır.”
Aktaş’ın 23 şirketinden iktidar ortaklı olanları dışta tutulmuş, 16’sına kayyum atanmış!
***
Son iki güne sığan bu kararların gölgesinde önceki gün tutuklu belediye başkanları Hasan Akgün (Büyükçekmece), Prof. Ahmet Özer (Esenyurt), Hakan Bahçetepe (Gaziosmanpaşa), Utku Caner Çaykara (Avcılar) ile İstanbul Planlama Ajansı Başkanı (İPA) Buğra........© Cumhuriyet