İmralı’daki ile Ne Kurulur ki? |
Öcalan’ı “önder” diye niteleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, gerekirse tek başına İmralı’ya gitme peşinde olduğunu belirterek kendince bir ısrar içinde.
Niye gidecekmiş?
Bu sorunun yanıtını iktidar cephesinden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yanıtladı sayılır:
“Liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024 tarihinde Gazi Meclis’te grup toplantısında yaptığı tarihi konuşma ile başlayan ve bu aşamaya gelen süreç tartışmasız yüzyılın en cesur ‘kurucu siyaset’ hamlesidir.”
Kurucu siyasetten kasıtları nedir? Kurucu olan, yani 1923’te ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti yıkıldı da yerine yeni bir şey mi kuruyorlar?
Asıl soru şu:
Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak ve bölmek amacıyla örgüt kurmuş, kan dökmüş İmralı’daki hükümlüyle birlik olup ne kurulabilir?
Dahası; İmralı’dakinin örgütü, ülkeyi bölme konusunda bir zafer mi kazandı? Bu başarısı karşılığında, kurulması düşünülen her neyse İmralı’daki ona ortak mı edilecek?
Her şey çok açık: İmralı’dakinin uydurduğu “müzakereci........© Cumhuriyet