Som vuit: el número de la perseverança i l’esforç. És cert que el Writers’ Circle d’Andorra compleix trenta anys i en èpoques diferents ha tingut tant més com també menys membres, inicialment agrupats al voltant de Margaret Shaida, periodista de la BBC que l’any 1993 acabava d’escriure l’ara conegut llibre de cuina The Legendary Cuisine of Persia, i la fantàstica Clare Allcard, andorrana d’adopció aventurera de la mar, entusiasta de causes benèfiques i autora de supervendes The Intricate Art of Living Afloat i Gipsy Life (aquest últim traduït al català amb el títol Rodamons de la mar), fa uns anys homenatjada pel Comú de la Massana per la seva contribució a la integració dels nouvinguts a la parròquia. Tot i així, en arribar el moment de definir quants havíem de ser de cara al futur, vam pactar que ens limitaríem a vuit: el número de l’abundància, l’èxit i la bona sort, relacionat amb els reptes i les situacions desconegudes. Així va ser i, units per allò que Andrés Luengo anomena “la molt anglosaxona dèria d’escriure”, hem decidit dedicar el volum editat per celebrar el trenta aniversari del Writers’ Circle a històries unides per la idea de l’imprevist, relats de crònica de fets reals i de ficció que acaben de forma inesperada, donant-li el nom de Chronicles of the Unforeseen.
Les històries que sorgeixen el mig del nostre petit i multiforme món no deixen de sorprendre per la varietat de les seves fonts d’inspiració. Els temes andorrans sempre tenen la seva gràcia, i en aquest sentit, no pot deixar d’agradar The seven keys de Greg Coonen, l’autor de la polèmica novel·la The Fact Finger (traduïda al català sota el títol La pífia: si no vaig errada, d’aquí a poc coneixerem també la seva versió transformada en una sèrie de Netflix). Greg té molta imaginació gràfica i destaca pel seu art de mantenir el lector en tensió fins a l’últim moment. Continuant amb la temàtica andorrana, no us podeu perdre The Flood–Andorra 1982, de Jeanne de Ferranti: l’excel·lent narració de l’experiència de dues famílies enmig dels tràgics esdeveniments del 1982, quan els aiguats. Les petites joies que ens ofereixen la poètica i brillant Valerie C. Rymarenko i l’australiana Patricia W. Grey, mestra del gènere de suspens que coneixem per les seves novel·les de detectives, impecablement construïdes, abracen els eterns temes de l’avarícia i la bellesa, la mort i la decepció, la bogeria i l’amor, i són una delícia. Ara bé, el que més destacaria són les contribucions de les companyes que s’han afegit al nostre grup durant els últims anys: Adrienne Atwell, que ens ha obert un nou món amb les seves descripcions de Texas i de la vida familiar, i Peony de Sy que amb la seva originalitat i atenció al detall ha aconseguit transformar les experiències personals en relats de transcendència universal: The Bride Wore Pink (La núvia anava de rosa) i American Icon us faran somriure i tal vegada, plorar. Per saber-ne més, ja podeu adquirir Chronicles of the Unforeseen a les llibreries del país.

QOSHE - La núvia anava de rosa - Alexandra Grebennikova
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La núvia anava de rosa

48 1
22.05.2024

Som vuit: el número de la perseverança i l’esforç. És cert que el Writers’ Circle d’Andorra compleix trenta anys i en èpoques diferents ha tingut tant més com també menys membres, inicialment agrupats al voltant de Margaret Shaida, periodista de la BBC que l’any 1993 acabava d’escriure l’ara conegut llibre de cuina The Legendary Cuisine of Persia, i la fantàstica Clare Allcard, andorrana d’adopció aventurera de la mar, entusiasta de causes benèfiques i autora de supervendes The Intricate Art of Living Afloat i Gipsy Life (aquest últim traduït al català amb el títol Rodamons de la mar), fa uns anys homenatjada pel Comú de la Massana per la seva contribució a la integració dels nouvinguts a la parròquia. Tot i així, en arribar el moment de........

© BonDia


Get it on Google Play