‘Masum’ Daltonlara ceza veren hakime tehdit

Memleketin bilinen suç örgütlerinden Daltonlar hakkında hazırlanan son iddianame, bir ağır ceza heyeti başkanına attıkları tehdit mesajıyla ilgili.

Tehditlerinde, “devletin şerefli kudretli gücünü masum insanlar üzerinde kullanmak neymiş göreceksiniz” diyerek kendilerini masum addeden çete üyeleri hakkındaki 8 Mayıs tarihli iddianamede, “Daltonlar silahlı suç örgütünün bugüne kadar gerçekleştirdiği tasarlayarak öldürme olayları ve silahlı eylemlerinin yanı sıra kamu görevlilerini de hedef haline getirdikleri, mahkeme başkanı ile birlikte kardeşine de tehdit mesajı atarak baskı ve korku ortamı yaratmaya çalıştıkları anlaşılmıştır” tespiti yer aldı.

İddianamede Daltonların, bir hakim ile kardeşinin numaralarını nasıl ele geçirdiğine dair bir değerlendirme yok.

FAS VE RUSYA HATLARI

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Daltonlar davasında hükmü açıklayan heyet başkanı, kararın hemen ardından yabancı telefon hatlarından gelen bir mesajla tehdit edildi.

Mahkeme başkanı A.O.A.’ya “GADDAR DLT [Dalton]” adlı, Rusya menşeli numaradan yazılan mesaj şöyle: “sen........

© Birgün