menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

LGBTİ+ karşıtı yasa hazırlığı iddiası: “Sinecek değiliz”

10 5
20.02.2026

11. Yargı Paketi’nden son anda çıkarıldığı söylenen LGBTİ karşıtı düzenlemeler yeniden gündemde.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı taslakta cinsiyet uyum operasyonlarının yaşının 18’den 25’e yükseltilmesi, “genel ahlâka aykırı” tutum ve davranışlarda bulunan veya bunları alenen teşvik eden, öven ya da özendiren kişilere 1-3 yıl hapis cezası getirilmesi öngörülüyor.

Haberin ardından açıklama yapan 15 LGBTİ derneği “İktidar, yargı paketleriyle yapamadıklarını bu sefer müstakil bir yasayla yapmayı hedefliyor,” dedi.

Türkiye Gazetesi duyurdu: LGBTİ ’lara hapis öngören taslak yeniden gündemde

“Korku gerçek ama sinecek değiliz”

Diyarbakır ve Ankara’dan LGBTİ hak savunucuları Evin ve Rodi, gündeme gelen yasa iddialarının ardından hissettiklerini ve değerlendirmelerini bianet’e anlattı.

“Bu iddialar bir hukuki düzenlemenin ötesinde LGBTİ ’ları kamusal alandan silmeyi hedefleyen politik bir müdahale,” diyen Evin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tedirgin olduğumu........

© Bianet